Jak założyć stronę internetową dla firmy?

Awatar użytkownika
Baran.Kacper70
Kontakt:

Jak założyć stronę internetową dla firmy?

pt lut 04, 2022 7:16 am

hej hej, czy ktoś z Was własnoręcznie próbował zakładać stronę swojej firmy? Nie chodzi o nic skomplikowanego. Miałaby to być jedynie prosta, ale atrakcyjna wizytówka z ofertą i formularzem kontaktowym.
Dowiedz się więcej o finansach osobistych. Odwiedź mój portal finansowy: https://moje-finanse.pl/ Zapraszam! :mrgreen:

no avatar
OlaDymi

Re: Jak założyć stronę internetową dla firmy?

pt lut 04, 2022 7:17 am

Takie stronki to prościzna i w takiej formie nie wykosztujesz się za bardzo. Może watro pomyśleć o zleceniu tego komuś, a nie tracić czas na zabawy z html’em?

Awatar użytkownika
Baran.Kacper70
Kontakt:

pt lut 04, 2022 7:19 am

Rozważam taką opcję, chociaż powiem, że chciałbym też umieć ją odpowiednio edytować w razie potrzeby
Dowiedz się więcej o finansach osobistych. Odwiedź mój portal finansowy: https://moje-finanse.pl/ Zapraszam! :mrgreen:

Awatar użytkownika
Jacek.Budowlany

pt lut 04, 2022 7:20 am

Ja robiłem swoją stronkę internetową na wizualnym edytorze. Generalnie wszystko spoko, tylko u mnie był nieco bardziej skomplikowany temat. Zbudowana jest na WordPressie, więc jest to całkiem okej jeśli nie chcesz bawić się kodem podczas ewentualnych edycji.

Awatar użytkownika
Baran.Kacper70
Kontakt:

pt lut 04, 2022 7:23 am

html’a znam trochę ze szkoły i studiów, ale jakoś nigdy nie opanowałem tego jak trzeba. Pewnie gdybym musiał to byłoby inaczej, ale kariera zawodowa potoczyła się inaczej.

Awatar użytkownika
Jacek.Budowlany

pt lut 04, 2022 7:24 am

Możesz użyć także gotowych rozwiązań, szczególnie jeśli chodzi o stworzenie wizytówki. Wiele porządnych serwisów oferuje darmowe usługi w tym temacie. Nawet kiedyś używałem czegoś takiego. Pytanie tylko na ile ma to być element zawierający treść, a na ile przyciągać oko i uderzać w klienta profesjonalizmem. Niestety te gotowce w pewnym momencie potrafią uprzykrzyć na tyle życie, że nie jesteś wprowadzić danej funkcjonalności, którą jednak potrzebujesz.

Awatar użytkownika
Nowa_Nowakowska

pt lut 04, 2022 7:38 am

Taaaaaak, WordPress to jest kierunek. Początkowo potrafi nieźle wkurzać, ponieważ nie widzisz od razu w szablonie takich efektów jakie pokazywali w podglądzie motywu. Niestety trzeba go dobrze skonfigurować i wypełnić odpowiednią treścią. Bez tego jedyne słowo które wiążę z WordPressem to zawód i frustracja. W miarę dodawania nowych elementów, staje się on naprawdę bajeczny a nieskończona ilość pluginów sprawia, że staje się on prawdziwym kombajnem na którym niektórzy stawiają nawet sklepy internetowe.

Awatar użytkownika
Baran.Kacper70
Kontakt:

pt lut 04, 2022 7:40 am

no dobra kochani, a jesteście w stanie powiedzieć, czy faktycznie na moje potrzeby ten cały WordPress jest sensownym rozwiązaniem? Doczytałem się, że te wszystkie dodatki, czy samego wordpressa trzeba aktualizować itp. czy to nie wiąże się z ryzykiem, że coś się wykrzaczy? Takiego statycznego html’a jak raz wrzucę, to nic z nim nie powinno się stać.

no avatar
Konieczny_D0
Kontakt:

pt lut 04, 2022 7:41 am

Jak nie masz zupełnie doświadczenia w robieniu stron, to może spróbuj w Photoshopie. Pamiętam, że jakoś się to robiło na podstawie zdjęcia. Wycinałeś je jakby, tworzyły się ramki, które mogły przyciskami, łączami do innej strony itp. zastanów się nad tym. Z drugiej strony nie wiem, czy to rozwiązanie wciąż funkcjonuje i czy nie jest to okropnie przestarzała metoda

Awatar użytkownika
Jacek.Budowlany

pt lut 04, 2022 7:41 am

słuchaj, a może zwyczajnie wykup hosting od sprawdzonego dostawcy plus domena jakaś w dobrej promocji i wszystko będzie ekstra. Żeby uruchomić wordpressa wcale nie potrzebujesz się specjalnie bawić jakąś nie wiadomo jaką konfiguracją. Możesz go zainstalować z poziomu swojego hostingu. Większość usługodawców to oferuje, więc z poziomu swojego cPanelu zainstalujesz potrzebny Ci system. Pamiętaj tylko, że WordPress to nie jest jedyna Twoja opcja jest jeszcze kilka innych systemów zarządzania treścią Twojej strony. Nie pamiętam w tej chwili jakich, ale może będą miały możliwości, na których w przyszłości może Ci zależeć…

Awatar użytkownika
Piotrek72
Kontakt:

pt lut 04, 2022 7:42 am

a same wizytówki to już za mało? Nie przesadzaj z tą promocją w internecie. Jeśli świadczysz dobre usługi to wieść o Twojej jakości rozniesie się raz dwa po mieście. Gorzej jednak jak robisz coś słabo, to i taka opinia pójdzie w eter.
Odwiedź nasz profil na https://noble-cash.pl/ :D

Awatar użytkownika
Baran.Kacper70
Kontakt:

pt lut 04, 2022 7:43 am

Ulotek nie wykluczam, ale jednak żyjemy w takich czasach, a nie innych, gdzie dobrodziejstwa internetu są niepodważalne, a wymierne korzyści jakie niesie ze sobą prawidłowo prowadzona reklama są przeogromne. Oczywiście wciąż klasyczny długopis reklamowy, jeśli dotrze do Właściwego odbiorcy, będzie działał długofalowo i skuteczniej niż jakakolwiek forma agitacji.

Awatar użytkownika
Piotrek72
Kontakt:

pt lut 04, 2022 7:47 am

to zamów sobie też te długopisy. Hahaha. Ogólnie to żartuję sobie. Pytanie tylko, czy jak boli Cię ząb to sam sobie wiercisz dziury? Znajdź fachowców, którzy znają się na rzeczy. W sumie w przypadku takich zleceń mogliby być nawet i w Bombaju, byle tylko mieli dostęp do internetu.
Odwiedź nasz profil na https://noble-cash.pl/ :D

Awatar użytkownika
AdiDabczak

pt lut 04, 2022 7:50 am

z tą zdalną pracą jest naprawdę spoko. Jest wiele firm robiącą naprawdę genialną robotę z Indii. Za ułamek naszych stawek w mojej firmie obrabiają packshoty. Różnie to bywa z jakością, bo zakładam, że różni ludzie obrabiają jedną serię zdjęć w paczce, którą podsyłam jednak, nawet Ci gorsi robią bardzo akceptowalne szparowanie. Aaa piszę o zdjęciach produktowych pod e-commerce.

Awatar użytkownika
Baran.Kacper70
Kontakt:

pt lut 04, 2022 7:52 am

z tymi Indiami to nie najgłupszy pomysł. W sumie było już wiele filmów fabularnych z takim wątkiem w tle. Dzięki za podsunięcie pomysłu, chociaż myślę nad użyciem go w nieco inny sposób, tzn nie do końca związany ze stroną o którą w sumie pytałem na samym początku.
Dzięki wszystkim za pomoc! Zdecydowałem się na wordpressa postawionego przez zewnętrzną firmę. Ahoj!

ODPOWIEDZ